lauantai 28. tammikuuta 2012

Kalevan Kierroksen Luistelu 2012

Nyt se on ohi. Saavuttuamme kilpailuareenalle, alkoi kasetti hajota heti ja kamojen virittely alkoi kuumeisesti. Heti alkuun Tuukan ja Mikon oli vietävä luistimet teroitukseen, vaikka edellinen ilta oli käytetty luistinten teroitukseen ja teroituksessa käytettiin vastaavia metodeja mitä mekin olimme käyttäneet. Seuraavaksi Jaskan piti nokittaa ja ottaa terillä muotoonajo ja teroitus. Ennen eräämme jää ajettiin ja kävimme toteamassa olosuhteet hyviksi ja testaamassa teriämme. Kaikki näytti tässä vaiheessa hyvälle, kilpailujännitys alkoi nostamaan päätänsä.

Itse kilpailu alkoi volttilähtönä ja heti lähtölinjalle päästyämme ampaisimme Tuukaan ja Mikon kanssa luistelijoiden vetämään kärkiletkaan. Jaakko jäi tarkkailemaan taustalle. Vauhti oli suht napakkaa ja ensimmäinen kilometri paineltiin garminin mukaan alle 1:40min/km. Tuukka joutui antautumaan muutaman kilometrin jälkeen kärkiletkan vauhdista, Mikko jatkoi vauhdikkaassa letkassa puolimatkaan. Tämän jälkeen Mikko jatkoi matkan taittamista yksin. Tuukka liittyi alkurynnistyksen jälkeen kierroksella varvatun Jaakon letkaan, luistellen tässä ryhmässä loppuun asti. Joka ukolla oli suunnilleen kympin jälkeen käytännössä ainoana vauhtia rajoittavana tekijänä selässä vihlova kipu, täydellisestä tekniikasta huolimatta.

Myös jää alkoi osoittamaan rapistumisen merkkejä todella radikaalisti ja oli vain hyvää tuuria että kaatumisilta vältyttiin, vaikka kanssakilpailijoita lakosi kuin itänaapuria Raatteentiellä. Mikko runnoi tasaista tahtia koko loppumatkan yksin ja kolasi molemmat 30s. kirimaalit. Tuukka vei 2x20s. ja Jaakko 2x10s. Mikko ylitti maaliviivan selostajien hehkuttaessa, mutta Tuukalla ja Jaakolla tuli kierrolaskijoiden kanssa kommunikointivirhe, joka johti siihen että kun lyötiin kaikki peliin loppukirikierrokselle oli maali jo takana. Pikkuvirheitä, haittaakse? Kuriositeettina mainittakoon Garminin antama kokonaismatka, joka kuvaa hyvin ohittelun määrää: 31,8km. Sisärataa Auringonlaskun Ratsastajat eivät juuri kuluttaneet, mutta thämäpä ei hämmästytä näithä elämän ulkhoradan kierhtäjiä.

Mikko täräytti viinimukin ääressä alustavat tulokset kärjen pisteiden osalta exceliin ja tässä referaatti: Sija 5. Mikko  940pst, Sija 10. Tuukka 892pst, Sija 31. Jaakko 871pst.
Linkki luistelun tuloksiin: Kalevan Kierros luistelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti