perjantai 3. helmikuuta 2012

Uuden kauden alku...

Nimittäin uuden kauden alku harjoituspäiväkirjan osalta. Jossain vaiheessa, vuosi pari sitten, päätin alkaa pitämään harjoituspäiväkirjaa. Juniorina sen täyttäminen tuntui vaikealle tehtävälle ja jäi usein täyttämättä. Nykyään sen täyttämisestä on tullut tapa ja samalla saa silmäiltyä mitä on tullut tehtyä ja mitä kaikkea on jäänyt tekemättä tai pitäisi tehdä, jotta se tossu kulkisi. Itselleni harjoituspäiväkirja toimii eräänlaisena motivaattorina. Tavoitteeksi voi asettaa vaikkapa aikasemman vuoden tuntimäärän, juoksu/pyöräily kilometrien yms.parantamisen.

Viime vuonna harjoitustunteja kertyi 560h, joista juoksua 168h/1600km, pyöräilyä 258h/5200km, hiihtoa 72h/1000km sekä muita urheilusuoritteita (melonta,rullaluistelu, sali yms.) 62h edestä. Keskiarvon ollessa vajaa 11h/vko. Tavoitteeksi asettui jossain vaiheessa 600h rikkominen, mutta tämä vesittyi loppukauteen osuneisiin sairastelujaksoihin. Mielestäni varsin mukavat määrät työssäkäyvälle kuntoliikkujalle.

Tälle kaudelle voisi tuntien valossa asettaa tavoitteeksi saman 600h. Harjoitteluni ei ole kovin pitkälle mietittyä, vaan perustuu enemmänkin fiilispohjalle ja hommat tehdään miten ne hyvälle tuntuu. Reenien laatuun olen ajatellut keskittyä kuitenkin enemmän. Reenaminen on aikasemmin mennyt helposti aika tasapaksuksi junnaamiseksi, vauhtien ja sykkeiden pyöriessä aina samalla tasolla ja yläreservin kiusaaminen on lähes kokonaan unohtunut. Syksystä lähtien on tullut tehtyä aiempaa enemmän vauhdikkaita treenejä, etenkin juosten ja maastopyörällä. Myös pidempiä lenkkejä on heitetty, sykkeen pysyessä tarpeeksi alhaalla. Kuormitusta on yritetty hakea kaikille osa-alueille aikaisempaa monipuolisemmin.

Alla ensimmäisen jakson harjoitukset meikäiläisen osalta. Harjoituspäiväkirja on itse värkätty ja jaettu 12 neljän viikon jaksoon. Täytön alkaessa vuoden alusta. Tavoitte oli saada 50h kasaan ensimmäisessä jaksossa, mutta viimeisen viikon taistelu tautia vastaan pilasi sen. No suht kevyillä jaloilla pääsi matkaan kalevan kierroksen luisteluun ja kulkukin oli hyvää, niin ehkä keventelyt kannatti.

Nyt on sitten viikko vierähtänyt kipeidenkirjoissa flunssassa ja alkaa se kuuluisa koo kasvamaan meikäläisen otsaan, mutta ei se auta kun odotella parantumista. Jospa sitä jo ens viikolla pääsis taas treenauksen makuun.

MIKKO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti