maanantai 28. toukokuuta 2012

Kalevan Kierroksen Maraton

Viikonloppuna kisailtiin kalevan kierroksen maratoni Valkekoskella lämpimässä kelissä. Reitti oli varsin mäkinen ja muutamien eri gps mittareiden mukaan ylipitkä (oma gps 42,69km). Joensuusta matkaan lähdettiin perjantaina ja yöpyminen tapahtui Nokialla Vihnusjärven hienoissa maisemissa. Lauantai aamuna herätys tapahtui 8 jälkeen ja aamupalan yms. valmisteluiden jälkeen autonkeula suunnattiin kohti Valkekoskea. Pelipaikoilla oltiin tuntia ennen starttia. Pukuhuoneessa vierailun jälkeen käytiin katselemassa kierrokselle varvaus ja lähtöalue.

Starttipistooli ampui juoksijat matkaan klo11, tässä vaiheessa aurinko paistoi jo täydeltä terältä ja lämpöä parinkympin tietämissä. Ennakkoon oli spekuloitu sopivia tavoitevauhteja ja niiden mukaisesti jokainen lähtikin matkaan. Itse oli ottanut tavoitevauhdiksi 4min/km eli 2:50 loppuaikaan tähtäävää tahtia. Jaskalla tavoite noin 3h pintaan ja Tuukalla 3:10 alitus.

Alussa kärkiletkassa mentiin vähän ylivauhtia ja kaksikko irtosikin nopeasti pääjoukosta. Jäin pääjoukon veturiksi ja pikkuhiljaa erotuimme omaksi 5-8hlön ryhmäksi. Tästä ryhmästä tippui pikkuhiljaa ukkoja pois. Meno tuntui itsellä hyvin helpolle 30km kieppeille asti. Puolimaratoni taittui garminin mittarin mukaan 1:22-1-23h. Jaska tässä vaiheessa perässä noin 4min, Tuukka vähän enemmän.
Toiselle reilun 21km kierrokselle lähdettiin 3hlön ryhmässä. Vauhtia pidettiin vuoronperään, mutta lähestyttäessä 30km alkoi veturi lisäämään vauhtia ja roikkuminen alkoi tuntumaan pahalta. Jojossa pysyttiin jokunen kilometri, kunnes antautuminen oli tosiasia. Reidet alkoivat olla todella kipeät ja päkiän alla vaivaavat rakkulat eivät helpottaneet tilannetta nekään. Kilometrivauhdit alkoivat tippumaan suht nopeasti ja koko tähän astisen matkan alle 4min/km vauhdit alkoivat tuntumaan utopistisiltä. Huonoimmat kilometrit olivat jo lähelle 4:30 min/km. Hammasta purren jatkoin kuitenkin eteenpäin, vaikka kilometrit tuntuivat lopussa lohduttoman pitkiltä. Lopulta päästiin urheilukentälle ja sitä kiertäen 300m ylitettiin maalilinja ajassa 2:51:27 yhdessä toisen mukana kulkeneen kaverin kanssa. Vähän juomaa naamariin ja kentälle istuskelemaan odottamaan poikien maalintuloa. Jaska saapuikin varsin nopeasti ja kellotti lopuajan 3:03:39. Tuukka taas saapui nopeasti Jaskan jälkeen ja sai loppuajan 3:09:38.

Hetken istuskelun ja kisan spekuloinnin jälkeen päätettiin nousta ylös ja lähteä antamaan jaloille kylmähoitoa läheiselle järvelle. Nouseminen oli suorastaan kivuliasta ja rantaan päästiin tuskaisin askelin. Kalevan kiertäjista tuskaisia hetkiä kokivat ilmeisesti muutkin, mm. kolmantena kokonaiskilpailussa ennen maratonille lähtöä ollut Juha Prittinen joutui antautumaan loppumatkasta ilmeisen paljon, tullen maalin loppuajalla 3:21:22.

TULOKSET

Palauttavana lenkkinä käytiin sunnuntaina Tuukan kanssa melomassa reilun maratonin verran. Enon tuntumasta Joensuuhun jokiasemalle. Matkaa kertyi tasan 45km ja aikaa kului karvan alle 5h. Keli oli hieno ja uusia paikkoja tuli taas nähtyä. Auringonpaisteen tuntee otsassa ja käsivarsissa vieläkin, pienenä punoituksena. Keskiviikkona itse suuntaan viikoksi Gardajärvelle lomailemaan, mutta voi olla että tulee myös ulkoiltua hienoissa maastoissa reiluhkosti.

MIKKO

PS. Epäviralliset pisteet kierroksella kärjen osalta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti